Tein perjantaina tämän joulun ekan piparitaikinan ja lauantaina sitten paistoin. Tein yhden piparin jokaisella muotillani. Ja tässä ne ovat ryhmiteltyinä hyvinkin tieteellisesti ja insinöörimäisesti.


Ensin tarjolla on kaikki taivaalle liittyvät, eli tähdet, pilvi ja kuu

1103632.jpg


Sitten kukkia joita on hyvin eri kokoisia, suurinta käytän usein pullan teossa.

1103633.jpg


Ajoneuvoja ei ole kovinkaan monta

1103634.jpg


Seuraavaksi ihmiseen liittyvät, hieman vapaasti ajatellen. Mutta muumithan ovat aika inhimillisiä ja niinkai enkelitkin. Vasemmalla oleva hahmo on joulupukki säkki selässään.

1103635.jpg


Sitten suurin ryhmä eli eläimet. Hyvin monipuolinen eläintarha minulla, linnuista kissoihin ja kalasta hirveen. Hei! Missä krokotiili on? Kuka sen on syönnyt?

1103639.jpg


Seuraavaksi eläimet, jotka ovat enemmänkin leluja tms. Eli nalle, keinuhevonen, taalainmaan hevonen...

1103637.jpg


Ja lopuksi semmoiset joita ei voinut ryhmitellä

1103636.jpg


Kun nämä muotit ovat niin kovia lisääntymään, niin ne eivät enää mahtuneet kaikki 5 litran Ilves-tölkkiin. Käytin lankavarastostani 8 eri lankakerän loppua ja virkkasin korin, viskasin sen pesukoneeseen ja tulos oli mitä mainioin. Jännitysmomentti oli siinä etten ollut varma kaikkien huopuvuudesta, koska vyyhteet eivät olleet tallella. Mutta joka lanka oli huopuvaa :-)

1103640.jpg


Seuraavan piparierän tehdessäni otan käyttöön myös sokerikuorrutteen silmiä yms varten.

Eilen kävi vieraita ja tein hyytelökakun. Piparimuruja pohjana, sen päällä perinteistä juustokakkua liivatteella hyydytettynä ja päällä hyytelösokerilla karpaloita. Kun otin sen vuoasta niin se "hieman" levähti. Mutta maku oli mitä mainioin. :-)