Reilu viikko siinä meni, mutta kone on taas kunnossa. Ongelmaselvitys lyhyesti: joku Adoben päivitys, verkkoyhteydet pois, palautuspisteet hävisi, kutsutaulukko epäkunnossa. Sitten kun nuo kunnossa, niin laitteisto päätti ettei tässä yhdistelmässä ole näyttöä eikä näyttönohjainta, eikä antanut niitä lisätä tai muuttaa. Tuommoiset jutut ainakin. Nyt kaikki OK, hiphei!

Tämän kaupungin käsityötapaamisten pikkujoulussa sain lahjan kaimalta, oikein iki-ihanan huovutetun sydämen ja pienen pöytäliinan, punaisia molemmat tottakai. Sydämen laitoin joulukuuseen, jonka koristeet olen pyrkinyt vaihtamaan kaikki punaisiksi. Muutama valkoinen enkeli ja huopalumihiutale siellä vielä on.

Joulupipareita olen tehnyt 3 annosta, kaikki eri taikoinoita testaamisen takia. Krokotiili-piparit on helppoja syödä siististi pitkä pötkö kun on. Sammakoita tuli tehtyä aika monta, samoin jalanpohjia ja nuotteja, sekä isoja sydämiä. Ja lauma erilaisia eläimiä. Huomisaamuna otan kuvan keittiön verhostani, joka on koristeltu pipareilla.

Kuusen alla on jokunen lahja, pojat kiertävät sitä kuin kissa kuumaa puuroa. Vahtivat minuakin. Kun joku lahja rapisi laittaessani vettä kuusenjalkaan, niin heti kuului huuto "Äiti, ei saa avata lahjoja!"  Tapasin ystävääni R:n, hän antoi minulle lahjan joka on laatikossa, semmoinen pötkylän muotoinen. Ja hän antoi pari patteria sanoen, että lahja toimii patterilla. Katselin lahjaa vähän aikaa ja totesin saavani sentään joskus miesseuraa etten tarvitse tälläista apuvälinettä.... Ystäväni helahti pikkaisen punaiseksi ja totesi paketissa olevan jotain muuta patteria kaipaavaa :-)  Itseasiassa mulla on semmoinen "vehje" jossain kaapissa, sain sen joskus kauan sitten.

Tammikuussa tulee teeveestä kaikkien aikojen toiseksi paras telkkasarja uusintana. Eli Twin Peaks. Mua pikkaisen epäilyttää se, että onko se vielä yhtä hyvä kuin silloin ennen. Tarkoitan sitä, että aika iso osa jännityksestä ja sarjan hyvyydestä oli se, että ei tiennyt kuka murhaaja on. Ja nythän sen tietää heti eka minuuteista alkaen. Mutta odotan kuitenkin tosi hartaasti sarjan alkamista. Samoin kuin 24:n uutta kautta. Tiistai-iltaisin ykköseltä tulee englantilainen Ruuturouvat. Mahtava juttu, kerraassan hervoton. Sitä on tullut 2 osaa, 6 jäljellä. Tämän viikon jakson loppupuolella oli juhlat ja juhlien emäntä raastoi viagraa jälkiruokana olleeseen uunijäätelöön. HIH! Sarjassa ollaan tylsässä ja hiljaisessa lähiössä, jossa rouvien välillä sattuu ja tapahtuu kaikenmoista. Pyssyt paukkuu yms Suosittelen ehdottomasti! Ja onhan kaikki Frendit fanit huomanneet, että sarja tulee taas alusta alkaen. Mä niin tykkään, terveisin nimimerkki ainakin 3 kertaa koko sarjan nähnyt ;-)

Lapset saivat joulutodistuksensa, pienempikin sai ekan todistuksen jossa oli numeroita. Kun laittoi molempien todistukset vierekkäin, niin tarjolla oli numeroita vitosesta (isomman ruotsi) ysiin (isomman tietotekniikka ja pienemmän fysiikka/kemia). Kummankaan todistuksessa ei ollut oikeastaan yhtään yllätystä.

Joulun olen suurin piirtein yksin. Pojat lähtivät tänään isällensä tulevat huomisiltana mun luo ja lähtevät aattona klo 15 takaisin isänsä luo. Mä menen aattoillaksi entisen työkaverini luo ruuanlaittoon yms auttamishommiin, sinne tulee tupa täyteen ainakin kreikkalaisia.

Ja sittenhän kävi niin kummasti, että olin elokuvissa. My name is Bond, James Bond. Kävin insinöörin kanssa, kun olimme ensin tehneet, no tiedätte kyllä mitä... *   Eokuva oli oikein hyvä, mutta ei se oikein ollut Bond-leffa. Siinä ei ollut tekniikan suurta voittokulkua ja tää Bond mokaili  (esim. asettui pussailemaan niin päin että roistot näkivät korvassa olevan kuunteluvehkeen)   eikä se edes näyttänyt Bondilta (tosin eihän kukaan muu voi näyttää Bondilta kuin se ainut oikea, S. C.). Mutta pitää muistaa, että leffan aluksi Bondilla ei ollut edes vielä 00-statusta. Tämähän oli tarina siitä miten Bondista tuli Bond, eikä kukaan ole täydellinen alusta alkaen. Mutta kyllä mä loppujen lopuksi kuitenkin annan Daniel Craigille synnin päästön, hän on niin hyvä Bond kuin vaan voi. Ja varmasti vielä parempi seuraavassa leffassa.
Ensi viikolla menen ehkä pienemmän kanssa katsomaan Lohikäärmeitä yms, Eragon.

Käsitöitä olen tehnyt ja valmistakin on tullut. Otan niistäkin huomenna kuvia ja esittelen. Huomenna julkistan siis käsityöaiheisen kirjoituksen.


* ruokaa tietysti, mitäs muuta ajattelit? Ainakin sitä....