Sain tänään kirjastosta Marcia Lewandowskin kirjan Folk mittens. Siinä on jonkin verran tekniikka ohjeita ja sitten läjäpäin erilaisia lapasia ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Tietysti myös Suomi on edustettuna, tarina alkaa näin:

Suomi on tuhansien järvien ja soiden sekä valtavien metsäaluiden maa.
Enemmän kuin kolmannes

maasta on napapiirin pohjoispuolella ja sen talvet ovat
kylmiä  ja pimeitä. Ihmiset saavat

elantonsa maanviljelyksestä, kaivostyöstä, metsänhakkuusta
 ja hylkeen metsästyksestä.


Alku on tosiaankin ihan preesensissä kirjoitettu, sen jälkeen siirrytään imperfektiin. Tarinaa on mm siitä kuinka 1770-luvulla neulominen oli iso osa monen perheen elantoa. Mainitaan eteläinen kaupunki nimeltään Nadendad... Lapasia on yksi malli ja Lapista toinen. Ihan nättejä, raikkaat värit. Muutenkin kirja on täynnä mukavan näköisiä kirjoneulelapasia. Hauska juttu on tanskalaiset lapaset, niissä on 2 peukaloa. Peukalot on kuluva osa, kun peukku kuluu puhki niin aletaan käyttää sitä toista peukkua :-) En ole kirjoneuleihmisiä (vaan avuton uusioneuloja), mutta kirjassa on parikin mallia jotka aion neuloa (itselleni ja isommalle pojalle).

Mä olin eilen ammatinvalinnapsykologilla, sillä oli mielenkiiiiiiintoisia juttuja, heh! Menen ensi viikolla joihinkin testeihin ja 8.5. saan tulokset. Kerron sen jälkeen jutuista enemmän.