Loma alkoi piipahduksella Lahdessa ja pääkaupunkiseudulla. Ja sitten Tampereelle, siellä kävimme Vapriikissa jossa ihailimme hyvin uudenaikaisia polkupyöriä. Mä kokeilin semmoista jossa on se tosi iso eturengas ja pieni takarengas -> hankala oli. Ja semmoista chopperia (?) jossa suurin piirtein maataan selällään ja jalat suuntautuu suoraan eteenpäin. Ei ollut helppo tapaus sekään. Tällä ei saanut ajaa, mutta olisi ollut varmaan ihan iisi tapaus.

807058.jpg

Kenkämuseo oli täynnä mitä upeimpia ja kamalimpia kenkiä. Jääkiekkomuseossa oli  upeita mitaleja, pokaaleja, hassuja maalivahdin naamareita menneiltä vuosikymmeniltä sekä 1995 MM-voittopaita

807062.jpg

Ryan airilla lennettiin Bremeniin, jossa tavattiin Bremenin musikantit tuhannessa ja yhdessä eri muodossa, tässä se virallinen patsas (kanalla oli ihan oikeasti pää jäljellä...).

807061.jpg

Yksi päivä vietettiin paikallisessa Heurekassa, paikan nimi on Universum Bremen

807063.jpg

Mahtava paikka. 5-6 tuntia meni ihan yhdessä hujauksessa. Olin mm. kohdussa, avaruusraketissa ja sukellusveneessä. Koin maanjäristyksen, kuulin pääni sisällä olevat huminat ja paljon paljon muuta.

Aivan kaupungin keskustassa on tavaratalo nimeltään Karlstadt, siellä oli iso käsityöosasto. Tarjolla oli mm. paljon efekti ja pätkävärjättyjä lankoja, aidakangasta, nappeja... Sitten menin yhteen kauppakeskukseen, mutta siellä oleva lankakauppa oli suljettu seuraavat pari viikkoa.  Schnoorin (1600-luvulta säilynyt kaupunginosa) alueella oli myynnissä mm. villalankoja. Ja sitten siellä oli joulukauppa, jossa oli miljoona erilaista joulukoristetta ja niistä yksi oli sammakko... Arvaatte kai kuka pisti siihen rahansa, keramiikkaa ja käsin maalattu...

Piparimuotit eivät lisääntyneet tällä reissulla, eikä laukut (kas kummaa!). Äh, eikun ostinhan mä laukun. Hmmm, mitens se meinasi unohtua. Lämpötila oli +30 astetta, joten en ostanut kenkiä (jalat turvoksissa).  Hyvää ruokaa oli. Mukava paikka, suosittelen.