Porkkanaleipä
500 g porkkanoita
2,5 dl keitinlientä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 kananmuna
n. 4 dl ohrajauhoja
n 1 l hiivaleipäjahoja
Keitä porkkanat, muusaa ne. Lisää neste, hiiva ym. Vaivaa hyvin.
Kohota. Leivo 2 leipää, pyöreää tai pitkulaista. Kohota taas. Pistele
haarukalla ja paista 225 asteessa noin puoli tuntia.
Mulla ei ollut ohrajauhoja, joten käytin vain sämpyläjauhoja. Resepti Painonvartijoiden keittokirjasta Viljavakka.
Ystävän tupaantuliaislahjasta pistelin yhden osan kolmesta. Taustaksi
tulee kolme "reikäinen" puutarha-aiheinen kehys. Neulomista saatan
vielä tänään aloittaa, jos vaan löytyy sopivan kokoiset kepit. Jos
tiedän vaan minkä kokoiset pitäisi valita: lanka on Sorbettoa, ohje
Tahitille ja mun käsiala löysää, koetilkku?
lauantai, 25. kesäkuu 2005