Perjantaina Joensuun Areenassa ei voinut välttyä kuulemasta Katri Helenan ja Jari S:n lauleluja. Mutta kun oli kauhea kiire koko ajan, niin hyvin pystyi keskittymään muuhun. Ja reilun tunnin ensimmäisestä puoliskosta olin kaupunginhallituksen vastaanotolla kaupungintalolla. Join lasin kuohuviiniä ja pari valkoviiniä (kun oli kerrankin tarjolla myös puolikuivaa), söin taivaallisen ihania salaatteja ja jälkiruuaksi oli mahtavaa kuningatarmoussea. Olisin voinut ottaa moussea mukaani koko kulhollisen :-)
Tapasin siellä tuttavan, jonka olen viimeksi nähnyt noin 13 vuotta sitten. Juttelin mukavien kunniavieraitten kanssa ja yhden vähemmän mukavan (ja hän on semmoinen joka päättää eräästä työpaikasta...), tosin hän ei halunnut jutella kanssani. Kaupunki järjesti vastaanoton marttojen kunniaksi.

Lauantaina Areena täyttyi martoista, joka puolelta Suomea oli tullut paikalle yli 2000 marttaa ja marttojen ystäviä. Meidän piiri on ensimmäinen ,joka täytti 100 vuotta, joten kaikkien muiden piirien toimihenkilöt tulivat paikalle katsomaan miten juhlat järjestetään. Juhlaan kuului tottakai puheita, onneksi ei kovin pitkiä eikä tylsiä. Juhlapuhujana oli ministeri, sikafarmari, naisjärjestöjen puheenjohtaja Sirkka-Liisa Anttila, jolta puhetta tuli niin kuin politiikot sen osaavat. Mahtava 100-vuotis historiikki tarjottiin pakinan muotoisena näytelmän tapaisena, jossa minä pääsin näyttämään taitoni :-).  Juhlan juonsi Janne Kinnunen, joka viime keskiviikkona klo 21 jälkeen 2 kanavalla oli kännissä oleva ampiainen pölyttämässä maitolaituria Karjalan kunnailla -sarjassa.
Lopuksi oli joulumieltä jokaiselle -konsertti, jossa lauloi paikallisia suuruuksia kuten Erkki Räsänen, Saija Tuupanen, Kai Heikki, herra Koponen (en muista etunimeä, mutta ääni oli mahtava) ym sekä vierailevana tähtenä Arja Koriseva.
Areenalla oli joulutori, minun pannulapuistani meni puolet kaupaksi. Minä en ostanut kuin teepussille kipon, se on niin kuin soikea lautanen jossa on reunat. Nätti kuin mikäkin. Ja sain hyvän idean joulukoristeeseen, tulette näkemään myöhemmin, jos raaskin siihen pipaprimuotteja uhrata...
Seurana minulla oli äitini (myös perjantaina, ahkera talkoomartta kun on) ja jaanaV.

Mutta kaiken huippu oli se, kun tapasin Tuulan pohjoisen suunnalta. Taas uusi ihminen, joka tuntui ensi sekunnista lähtien sellaiselta että oltaisiin tunnettu aina. Oli tosi kivaa nähdä hänet, ja sain häneltä vieläpä  neulatyynyn. Tosin niin hienon neulatyynyn, että raaskiikohan tuota koskaan käyttää :-)
Toimin Tuulan ja hänen kahden marttaystävänsä henkilökohtaisena Pohjois-karjalan Marttojen pr-marttana, hih hih....