Muistin, että tämä on blogi, jossa on tarinoita myös keittiössä tapahtuvista ihmeistä. Joten tässä kaikille lukijoilleni unkarilaisen ragot grumplin ohje:
 • Perunoita, noin 2 per nenä, keitetään ja viipaloidaan
 • Kananmunia, noin 1 per nenä, keitetään ja viipaloidaan
 • Lihaisaa makkaraa tms, viipaloidaan
 • Smetanaa, majoneesia, sinappia, oreganoa, basilikaa, mustaa pippuria
 • Juustoraastetta
Laakeaan uunivuokaan kerroksittain
 1. perunoita
 2. kananmunia
 3. majoneesia, smetanaa, yrttejä ja pippuria
 4. makkaraa, sinappia
 5. perunoita
 6. majoneesia, smetanaa, yrttejä, pippuria
 7. juustoraaste päällimmäiseksi
Uunissa, noin 225 astetta, niin kauan kunnes juustoraaste sulaa ja vähän ruskistuu. Nautitaan hyvässä seurassa hyvän juoman (rasvaton maito) kera :-)

Tämän päivän huono palvelu -palkinto menee kaupunkimme linja-autoaseman rahtipuolen henkilökunnalle. Hain sieltä paketin ja vein joulupussin. Siellä oli töissä 2 henkilöä. Ei tervehdystä, ei katsekontaktia, ei sanoja kiitos tai ole hyvä. Jotain murahdusta kuului toisen suusta, kun sanoin loppu kiitoksen (muihin mun sanomisiin, kuten tervehtimiseen, eivät reagoineet). Mua tympii tuollaiset paikat, kun ei se "päivää" tai "kiitos" paljon vaadi, varsinkaan asiakaspalvelussa työskentelevältä, luulisin...

Piparitalo tuli tehtyä tänään, tai oikeammin piparieläinsuoja. Siinä on 3 seinää ja katto, 2 karkkikäärmettä ja 2 karkkikrokotiilia luikertelee vieressä. Siellä on ollut enemmänkin eläimiä, mutta muut ovat karanneet, jäljelle on jäänyt vain iso kakkakasa (suklaarusinoita)... Ja sitten siellä vielä tököttää 2 ukkoa (karkkeja nekin) ihmettelemässä, että "missäs meidän trooppiset eläimet on?"
Mielikuvitus taas kukki :-)